Kan rotter kravle op gennem toilettet?

Rotterne bor jo i vores kloaksystemer, men ind i mellem får de sig forvildet ud i en stikledning og op i vores boliger via toilettet. Det ønsker ingen af os. Derfor kan du længere nede i artiklen få gode råd til at forhindre det, så du aldrig mere behøver at bekymre dig om dette spørgsmål “Kan rotter kravle op gennem mit toilet?”.

De kan komme ind virkelig mange steder – også op gennem dit toilet. Det sker ikke voldsomt ofte, men det sker dog.

Der er ikke rigtig nogen tal på, hvor mange danskere der helt konkret har hilst på en rotte, der har vist sig under toiletbrættet – men der er mellem 60-70 mennesker i Københavns Kommune der hvert år indberetter, at de har fået besøg via toilettet.
Derfor er det ikke helt uvæsenligt, at du tjekker dine kloakker, hvis du bor i et område, hvor der er stor risiko for rottebesøg.

Undgå rotter fra toilettet

4 fif til at blive fri for rotter der flytter ind via dit toilet

 • Hvis dit toilet er rent og kalkfrit, så gør den blanke overflade det svært for rotterne at krave op.
  Så god rengøring.
 • En professionel håndværker kan hjælpe dig med at installere en rottespærring i din kloak.
 • Tjek selv alle dine brønde for lækager og revner. Husk, en rotte kun skal bruge 2 cm for at komme ind.
 • Alle stående rør bør monteres med en rottespærre.

De er snu…

Rotterne kan kun kravle lodret, når de kan stemme ryggen imod denne ene side og poterne imod den anden side. På den måde er der eksempler på, at de har kravlet flere etager op i etageejendomme.


Hvorfor kravler de op…

Hvis eksempelvis vandet i kloakken er steget, så søger de naturligvis efter andre tilholdssteder, så de ikke drukner. Efter skybrud eksempelvis.
Ulykkeligvis er det desværre sådan, at rotterne er snu. Når først de har fundet ud af at de kan komme ind i dit hus eller lejlighed via dit toilet, så kommer de sandsynligvis igen, hvis der er noget de kan æde – og de tager gerne ”vennerne” med.

Så skynd dig at få sat en stopper for det. Gør det umuligt for dem at komme ind.

Hvorfor ringe efter skadedyrsservice - og droppe at gøre jobbet selv?

 

Læs 6 gode grunde her:

 • Ekspertise og erfaring: Skadedyrsservicevirksomheden Snowa har specialiseret viden og erfaring med at håndtere skadedyr som rotter. Vi er trænet, og forstår rotternes adfærd, levesteder og kender alle bekæmpelsesmetoder.

 • Identifikation og vurdering: Vi kan identificere rotter og vurdere omfanget af problemet. Vi undersøger også potentielle adgangsveje og identificere, hvor rotterne får adgang til bygninger eller områder.

 • Effektive bekæmpelsesmetoder: Snowa har adgang til professionelle bekæmpelsesmetoder og produkter, der er mere effektive end dem, der er tilgængelige for offentligheden. Vi anvender forskellige strategier, herunder fysiske fælder, gift og forebyggende foranstaltninger, der er skræddersyet til den specifikke situation.

 • Sikkerhed: Håndtering af rotter kan være farligt, da rotter kan være bærere af sygdomme og kan bide, hvis de føler sig truet. Snowa har de nødvendige værktøjer og viden til at håndtere rotter sikkert og minimere risikoen for skade eller sygdomsoverførsel.

 • Lovmæssige overvejelser: I visse områder er det lovpligtigt at involvere professionelle skadedyrsservicevirksomheder i rottebekæmpelse. Vi er bekendt med de lokale regler og forskrifter og kan sikre, at arbejdet udføres i overensstemmelse med lovgivningen.

 • Forebyggelse og opfølgning: Skadedyrsservicevirksomheden Snowa giver også råd om forebyggende foranstaltninger for at minimere risikoen for fremtidige rotteproblemer. Vi kan udføre regelmæssig kontrol og opfølgning for at sikre, at rottebekæmpelsen har været effektiv og at problemet ikke vender tilbage.

Det er vigtigt, at vælge en pålidelig og professionel skadedyrsservicevirksomhed med god omdømme. Kontakt os gerne for en uforpligtende snak og priser – eller for akut indsættelse af skadedyrsbekæmpelse i Aarhus centrum og omegn

Sæt ind hurtigt

Lidt fakta om rotter og mus.

Rotter og mus er smittebærere af mange forskellige sygdomme, som i værste tilfælde kan være dødelige. Og faktisk skal du ikke engang i kontakt med dyret for at blive smittet. Rør du ved noget, som en rotte eller mus har strintet urin på, så er risikoen for at blive smittet der også. Derfor er det vigtigt, at man tager problemet og rotte bekæmpelse samt bekæmpelse af mus seriøst. De fleste rotter og mus er aktive om natten, hvorfor det kan være grunden til, at et rotteangreb opdages sent. Og lader man problemet stå til, så kan det hurtigt udvikle sig – for ét enkelt rottepar kan resultere i over 850 nye rotter på bare ét år. Vi anbefaler derfor kraftigt, at du får bekæmpet rotter og mus hurtigst muligt, ligesom vi fraråder, at man er i kontakt med de steder og ting, hvor rotterne har været.

Vores proces

1. Vi klarlægger problemet

Først er det vigtigt, at vi får klarlagt problemet og omfanget af rotteangrebet. En professionel bygningsgennemgang og røgprøver af stikledninger og kloakrør iværksættes.

2. Arbejdet udføres – rotter udryddes

Med både rottehund, vildtkamera og de bedste rottefælder på markedet får vi bekæmpet og udryddet rotter og mus i dit private hjem eller erhverv.

3. Hus og virksomhed uden rotter

Vi sørger for, at du får bugt med de uvelkomne rotter og mus, så du står tilbage med et rottefrit hjem eller erhverv og som en godt tilfreds kunde.

Vi har tid til din opgave - altid!

Vi hjælper dig med dine problemer med rotter og mus med stor effektivitet, så du kan se resultater med det samme – til din tilfredsstillelse. Og vi gør os umage hver gang! Din tilfredshed er altid vores prioritet, og vi hjælper og rådgiver dig gennem hele forløbet, så du altid er orienteret om omfang og resultater. Vi er altid klar ved telefonen, ligesom vi også er tilgængelige på vagten uden for åbningstid.