Fodrer du fugle i haven, så stiger risikoen for, at du også tiltrækker rotter

Rotterne er sultne når frosten sætter ind, og du risikerer at tiltrække dem ved fuglenes foderbræt.
Snowa giver dig 3 gode og effektive råd til at, hvordan du kan være god ved fuglene uden at ende med at fodre rotterne i stedet for.

Det er faktisk ret almindeligt at husejere får rotteproblemer, når de har gang i fuglefodringen i haven. Indimellem har kommuner da også påbudt husejere at stoppe med at fodre fugle i de områder, der er særligt plaget af de ækle små rotter.

Hvis der eksempelvis er rotter i området, hos naboen eller andre, skal du måske lige holde en pause med fuglebrættet, indtil rotterne er bekæmpet.
Men rolig, der er som udgangspunkt ingen grund til at stoppe med at fodre fugle. Du kan selv gøre meget for at begrænse risikoen for at rotterne følger med. Her er nogle gode og simple forholdsregler, som hjælper dig.

Fodrer du fugle i haven, fodrer du rotter...
Her er de 3 gode råd til at undgå rotter ved foderbrættet


  • Rotterne kan kravle op på foderbrætter, så hæng i stedet maden op i en stang og ikke tæt på træer og buske, skuret eller gyngestativet. Rotter kraver og springer også.
  • Hvis du fodrer på bræt, så læg kun 1 type fuglefrø. Så undgår du at fuglene sorterer og dermed smider foder på jorden og fjern gerne overskydende foder før natten. Falder der foder på jorden, skal du samle det op.
  • De fedtede mejsebolde er særligt tiltrækkende for rotter. Så måske du skal byde fuglene noget andet.


  Når du fodrer fuglene, så hold ekstra øje med tegn på rotter. Det kan eksempelvis være huller i jorden med lidt op skrabet jord. Eller du ser dem måske ovenikøbet…
  Har du mistanke om at de er der, så skal du kontakte en rottebekæmper – også kaldet en skadedyrsbekæmper eller kommunen som tilbyder rottebekæmpelse. Snowa kommer hurtigt og hjælper dig af med dit rotteproblem. Rottehunden Snoop er klar…

  Hvem vil ikke gerne undgå rotter ved foderbrættet!

  Er du bange for rotter i toilettet

  Kan rotter kravle op gennem mit toilet?

  Rotterne bor jo i vores kloaksystemer, men ind i mellem får de sig forvildet ud i en stikledning og op i vores boliger via toilettet.
  Det ønsker ingen af os.

  Derfor kan du her i artiklen få gode råd til at forhindre denne type besøg af rotter.

  Rotter springer over til foderbrættet

  6 grumme myter om rotter - sandt eller falsk

  Der går mange røverhistorier om rotter – men også noget af det er både sandt og ikke så rart.
  Videncenter Bolius har be- og afkræftet 6 myter.

  Læs her hvad resultatet er.


  Gode råd til at undgå rotter i kloakken

  Dit ansvar som husejer

  Rotter er små hårdføre dyr. De er smidige nok til at klemme hele kroppen igennem et hul helt ned til 2 cm i diameter. Altså lidt mindre end en 2-krone i diameter.

  Er din bolig sikret, så rotterne ikke kan flytte ind?

  Pris for bekæmpelse af rotter og mus

  Det handler om at få klarlagt problem og omfang før en rottebekæmpelse eller bekæmpelse af mus kan gå i gang. Det gøres på professionel vis af rottefænger og rottehund. Det er derfor vigtigt, at man vælger en rottebekæmper med stor viden og erfaring, når man skal have udryddet rotter og mus. Alt det kan vi tilbyde for en timepris på 800 kr. (minimum 1 time).

  Mads Walther Poulsen

  Ejer / Kvalitetsansvarlig hos Snowa Skadedyrsservice ApS

  Bekæmpelse af rotter og mus – Snowa Skadedyrsservice

  Derfor er rottebekæmpelse og bekæmpelse af mus vigtigt

  Lidt fakta om rotter og mus.

  Rotter og mus er smittebærere af mange forskellige sygdomme, som i værste tilfælde kan være dødelige. Og faktisk skal du ikke engang i kontakt med dyret for at blive smittet. Rør du ved noget, som en rotte eller mus har strintet urin på, så er risikoen for at blive smittet der også. Derfor er det vigtigt, at man tager problemet og rotte bekæmpelse samt bekæmpelse af mus seriøst. De fleste rotter og mus er aktive om natten, hvorfor det kan være grunden til, at et rotteangreb opdages sent. Og lader man problemet stå til, så kan det hurtigt udvikle sig – for ét enkelt rottepar kan resultere i over 850 nye rotter på bare ét år. Vi anbefaler derfor kraftigt, at du får bekæmpet rotter og mus hurtigst muligt, ligesom vi fraråder, at man er i kontakt med de steder og ting, hvor rotterne har været. Læs mere om rotter og mus her.

  Snowa Skadedyrsservice bekæmper rotter og mus i dit private hjem og erhverv.

  Vi hjælper dig med dine problemer med rotter og mus med stor effektivitet, så du kan se resultater med det samme – til din tilfredsstillelse. Og vi gør os umage hver gang! Din tilfredshed er altid vores prioritet, og vi hjælper og rådgiver dig gennem hele forløbet, så du altid er orienteret om omfang og resultater. Vi er altid klar ved telefonen, ligesom vi også er tilgængelige på vagten uden for åbningstid.
  Mads Walther Poulsen

  Ejer / Kvalitetsansvarlig hos Snowa Skadedyrsservice ApS

  Telefon 5124 5102

  Rottebekæmpelse: Sådan ser forløbet ud, når du vælger Snowa Skadedyrsservice som din rottefænger.

  1. Klarlægning af problem og omfang

  Først er det vigtigt, at vi får klarlagt problemet og omfanget af rotteangrebet. Det gøres med en professionel bygningsgennemgang og røgprøver af stikledninger og kloakrør.

  2. Rottebekæmpelse går i gang

  Med både rottehund, vildtkamera og de bedste rottefælder på markedet får vi bekæmpet og udryddet rotter og mus i dit private hjem eller erhverv.

  3. Rottefri og stor tilfredshed

  Vi sørger for, at du får bugt med de uvelkomne rotter og mus, så du står tilbage med et rottefrit hjem eller erhverv og som en godt tilfreds kunde.
  Skal din virksomhed være en del af Snowas virksomhedsordning?

  Vores virksomhedsordning: En klar fordel for dig.

  Få en fornuftig virksomhedsordning

  SNOWA er den helt rigtige samarbejdspartner, når det kommer til bekæmpelse af rotter og mus i din virksomhed. Vi er seriøse, professionelle og gør os umage hver eneste gang!

  Overvågning 24/7 af rotter og mus stationer

  Som en del af vores virksomhedsordning har du mulighed for konstant overvågning af dine arealer. På den måde har SNOWA mulighed for at opdage uvelkomne rotter og mus med det samme, så vi kan reagerer hurtigt med rottebekæmpelse og bekæmpelse af mus. Vores hurtige indsats kan være med til at mindske skaderne ved et rotteangreb.

  Har du brug for SNOWA som rottefænger?

  Har du brug for SNOWA som rottefænger?
  Kontakt os, og lad os høre om din udfordring eller problem. Det er ganske gratis og uforpligtende. Vi kan kontaktes direkte på telefon 5124 5102. Eller udfyld kontaktformularen her, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

  Efter at have modtaget din henvendelse, vender vi snarest tilbage til dig for en aftale.

  Mus og rotter

  Med besøg af rottehunden Snoop, opspores uønsket besøg af mus og rotter med det samme - for omgående udryddelse.

  Lopper, edderkopper og fluer

  Der er forskellige grunde til at de måtte opholde sig netop i dit hjem, men fællesnævneren er, at vi kan hjælpe dig med problemet.

  Myrer, hvepse og muldvarpe

  Du kan tegne et abonnementsordning som holder både skadedyr og de høje regninger fra døren.

  Skibsinspektioner

  Vi har mere end 10 års erfaring med skibsinspektioner på havne i hele Danmark. Vi er registreret til opgaven.

  Væggelus, kakerlakker og møl

  Vi har udviklet en ekspertise i bekæmpelse af netop disse skadedyr. Vi bruger alle de nyeste behandlinger for at komme problemet til livs.

  Virksomheder og private

  Uanset hvor og hvilke skadedyr der er ankommet, så kontakt os for hurtig udrykning og ekspertise der løser problemet.

  KONTAKTINFORMATIONER

  Vi har altid tid til din opgave

  Send os en email

  Har du spørgsmål, vil du tegne et abonnement eller er du interesseret i en virksomhedsordning, så send os en mail!

  Her finder du os

  Illerup Gyde 1
  8660 Skanderborg
  CVR nr.: 42 81 79 29

  Åbningstider

  • Mandag-Fredag 8.00-16.00
  • Vagttelefon 5124 5102
  Brancheforeningen for skadedyrsfirmaer
  Snowa ApS er medlem af brancheforeningen.